QUÈ SOM?

L’Ateneu Popular de Cornellà és una associació de persones i col·lectius que davant la manca d’espais autogestionats de la ciutat han decidit organitzar-se i generar a Cornellà un espai on impulsar i crear teixit social. Aquest projecte sorgeix, també, en resposta a un context social i polític que no ofereix alternatives a la ciutat de Cornellà. Dins de l’Ateneu participen col·lectius amb objectius comuns i que treballen de diferents formes a la ciutat.

QUÈ VOLEM?

  • Dotar d’un espai físic als col·lectius, sòcies i participants on puguin desenvolupar la seva activitat social i política.
  • Crear un punt de trobada entre veïns i veïnes actives per tal d’enfortir els seus llaços, recuperant així la idea d’Ateneu popular com a centre de riquesa social cultural.
  • Afavorir l’autoorganització com a part fonamental de la cultura ciutadana, possibilitant l’apoderament veïnal en forma d’alternatives socials i polítiques al sistema socioeconòmic vigent.
  • Treballar per reconstruir una democràcia participativa als barris.
  • Enfortir els llaços amb altres entitats socials de la ciutat amb les qui es comparteixen idees i valors socials i polítics, amb la finalitat de construir un teixit associatiu fort a Cornellà.

QUÈ FEM?

A l’Ateneu Popular de Cornellà es desenvolupen diferents tipus d’activitats:

Ateneu Social:
L’Ateneu social és un espai de trobada polivalent on les persones poden anar-hi lliurement. Allà podran informar-se de les activitats que es desenvolupen a l’Ateneu i compartir l’espai amb altres sòcies. En aquest espai s’oferiran begudes i menjar fred a les persones sòcies com activitat d’autogestió del local.

Activitats dels col·lectius:
Els diferents col·lectius podran organitzar activitats a l’Ateneu amb caràcter cívic, social, cultural i polític com xerrades, tallers, concerts, etc.

Activitats de les persones sòcies:
Les persones sòcies també podran realitzar activitats sorgides de les seves iniciatives que persegueixin els objectius de l’associació.

Vols participar en el projecte? Contacta amb nosaltres a ateneupopularcornella@gmail.com o al Facebook Ateneu Popular Cornellà.